Norge

Hei! 

Så etter 3 tøffe mnd har EF nå rett og slett bare valgt å sende meg hjem. - lørdag morgen lander jeg på gardemoen.
EF norge og EF i USA er to helt forskjellige ting. Du reiser med et selskap du tror skal gjøre oppholdet ditt flott og ender opp med at selskapet du faktisk reiser med er fulle av trusler og tomme løfter.

EF lover deg trygghet som en av sine løfter. Dette var ikke noe jeg følte i det miljøet og familien EF sier at er plukket ut av ypperste kvalitet. Jeg ble så og si mobbet av rådgiveren på skolen om jeg kan si det slik, hun liker ikke utvekslingsstudenter og noe av det latterligste er at grunnen til at hun gikk inn for å opptre direkte slemt ovenfor meg personlig var det faktum at hennes datters ex kjæreste spurte meg på homecoming. Hvor latterlig? En person i hennes rolle og status på skolen burde aldri ha oppført seg slik hun gjorde ovenfor meg. Hun gav meg stygge blikk på skolen, små spydige kommentarer og det som sjokkerer meg mest er at hun gikk til andre foreldre i denne lille byen og snakket stygt om meg. I og med at den lille byen jeg bodde i var så lite, gjorde dette ikke ting bedre- folk begynte å overse meg, og sa direkte til meg at de ikke skjønte hvorfor jeg ikke bare dro hjem til der jeg kom fra. - Noe av det verste jeg opplevde var en dag da jeg var på toalettet overhørte jeg flere jenter henge meg ut som enkeltperson om hvordan jeg kledde meg, og at de ikke likte meg og at de mente jeg ikke passet inn der osvosv. Noe som ikke er det kuleste å høre når det eneste du ønsker er å passe inn i et nytt samfunn.

De fleste i den byen var mormonere, noe jeg ikke har noe i mot siden jeg kjenner fler mormonerfamiler i Boise - byen og de er helt annerledes enn de hvor jeg bodde. Det var de som var verst med å overse og ikke inkludere siden de trodde helt og fult på alt som ble sagt i denne lille byen. 

Jeg ble rett og slett ekskludert. 

I familien var det rett og slett en dårlig match. Vertsmoren min hadde en veldig sterk personlighet og skulle alltid ha rett i det hun sa. Vi hadde et anspent forhold hele tiden, men jeg trodde aldri det ville gå til det punktet rett før jeg valgte å reise fra familien hvor hun skrek og bannet til meg om hvordan jeg ikke var god nok og at jeg var en byrde og ingen andre familier ville ha en student som hadde operert kneet sitt. hun sa at jeg skulle sagt at jeg ikke var lykkelig før siden da hadde hun kastet meg ut på stedet.

Fler i miljøet der jeg bodde drev med hasj og lignende. Det jeg også fikk vite senere var at det var ikke bare det som var i det de røykte og det gjorde meg urolig. 

Jeg følte meg ikke trygg og jeg hadde ingen å støtte meg på. Jeg følte ikke at jeg kunne ringe EF etter at de tvang meg til å prøve etter jeg gjorde det klart for de etter 2 uker at jeg ikke trivdes og jeg ikke kunne ta fagene jeg trengte på skolen men de virket ikke å bry seg. 

Når jeg kom meg bort fra stedet jeg bodde på for litt over en uke siden ble jeg midlertidig bosatt hos områderepresentanten min like ved byen. EF gav ingen insats i å prøve å finne meg ny skole og familie så jeg og min områderepresentant var helt alene om dette. Jeg fant 3 helt soleklare familier som sa JA til å ta meg inn i familien (og de visste om operasjonen). Jeg fant en skole og så og si serverte alt på sølvfat for EF til å fullføre, men de kom med tomme trusler og usle argumenter som jeg allerede hadde gitt de et solid svar på. Senest i dag etter vi bygget opp et sterkt forsvar for min sak oppfører EF seg som 3 åringer og dreit helt i hva som hadde skjedd og kjørte sitt eget løp for å gjøre ting lettere for seg selv. Det eneste denne organisasjonen er ute etter er penger. Hvis du tenker over det - hvor går alle de 80 - 100000 kronene du betaler? Ikke til familiene, og flybillettene koster ikke alt for mye, det er områderepresentanten som ikke får en dritt betalt som plasserer barna og finner skole og plasserer deg i skolene. 

Jeg hadde også en operasjon oppi alt dette noe EF gir blaffen i. Jeg fikk også beskjed om at jeg ikke visste hva jeg snakket om siden jeg nettopp sluttet på pillene mine, hva skal det bety? Jeg gikk på smertestillende i 4 dager etter operasjonen og det er ikke rasjonelt. De er trangsynte og velger å gå forbi alt og alle og ta den letteste løsningen ut av et problem - De sier til oss at vi er problemet og at vi er negative, at vi må være mer positive og smile mer. Tror du 17 åringer som betaler opp til hundre tusen, får et dritt opphold, har en operasjon for og så bli kastet ut av programmet og samtidig vite at programmet aldri prøvde å være løsningsorienterte. Eller finne en måte for ''forbrukeren'' altså studenten til å bli på føler for å putte på et falskt smil hver dag og når vi er lei oss at vi skal hoppe av glede. Da er det ikke vi det er noe feil med. Det er ikke studenten som skal få støten, dette er rett og slett for dårlig. 

Det har vært mye mer som har skjedd men noe av det er litt for personlig for å nevnes på bloggen. Men jeg ville meddele dette og min opplevelse med andre studenter som tenker på å reise på utveksling i år som kommer.  Lær fra min feil, jeg har vært her litt over 3 mnd nå og jeg er allerede på vei hjem, jeg fikk plutselig beskjed i dag om at jeg skal på et fly som reiser herfra på fredag morgen. 
På dette tidspunktet er jeg lettet og glad ting er over, jeg er ikke lei meg for å reise fordi jeg er rett og slett lei og helt utslitt. Bare tanken på å komme hjem til alle kjære er en fantastisk følelse.

så ja. om du ønsker et godt program å reise med kan jeg bare si deg at EF ikke er det rette. Velg heller afs. Det er ikke bare jeg som har hatt en negativ opplevelse med EF, i år bare har det vært Trude som nettopp fikk flytte til Nebraska, men jeg vet om en annen jente som fortsatt er stuck her og har det grusomt- hun får lite hjelp fra EF, selv om hun så tydelig trenger det - og dette er bare noen av mange situasjoner som skjer og har skjedd.

ja, håper dette vil hjelpe andre og at dette hindrer andre i å ende opp med å måtte avbryte programmet tidlig.

sikkert mange skrivefeil ogsånt, men norsken min er helt grusom etter å ikke ha brukt den særlig mye på et par mnd. 

I dag var vi å spiste som en siste avskjedsmiddag med jentene i utvekslingsgruppen min så her er et bilde fra det. Etter all denne tiden med stress og alt er jeg trist men veldig lettet at jeg kan slappe av og jeg gleder meg til å komme hjem til venner og familie! 


Anna, Elisa, meg og Ada! 

I'm gonna miss you guys, og spesielt deg ada men vi sees når du kommer hjem! 

Ada S Dúe

14.11.2013 kl.06:11

Kommer til å savne deg!!!

anneliborge

14.11.2013 kl.06:22

Ada S Dúe: deg også, så utrolig mye!!!

Lotte

14.11.2013 kl.08:19

Kom hjem til oss som vil ha deg eundt oss! Kom hjem til de som synes du passer perfekt inn <3 vi savner deg og vi vil ha Anneli tilbake. Jeg gleder meg til du kommer tilbake, og du skal få den beste klemmen! Du fortjener det beste, og kun det

anneliborge

14.11.2013 kl.08:21

Lotte: Jeg er så heldig som har så gode venner! savner deg så utrolig mye, gleder meg til å se deg beste lotte, blir en så utrolig gjensynsglede!!

Susanne

14.11.2013 kl.09:01

Velkommen hjem, Anneli!!! <3

herregud så jævlig av EF..

anneliborge

14.11.2013 kl.09:49

Susanne: tuusen takk!! og vell, vil ikke anbefale det videre for å si det sånn.

Kristine P.J.S

14.11.2013 kl.12:00

Så sykt dumt at dem bare gir opp og ikke en gang prøver å hjelpe deg og alle andre som blir kasta ut.. Høres ut som om dere måtte finne ny familie og alt selv, noe som er helt feil! Håper dem har såpass respekt og gir deg tilbake alle penge du har betalt for det :)

14.11.2013 kl.18:10

jeg har allerede betalt for å reise neste høst med EF og jeg har ingen anelse om hva jeg nå skal gjøre... dette gjorde meg så redd
Så forferdelig!

Marte

14.11.2013 kl.18:32

Helt utrolig at det går ann.. dette syns jeg du burde få tilbake pengene dine for!

gå til sak!

Ylva

14.11.2013 kl.20:21

Herregud, jeg blir kvalm av EF.. og det verste er ikke at det er første gang jeg har hørt om en slik historie.. Jeg skjønner heller ikke hvordan folk kunne behandle deg på den måten og fortsatt kunne se seg selv i speilet hver morgen.

Håper du får tilbake alle pengene dine, og jeg kjenner deg ikke, men jeg vet du ikke fortjente dette i det hele tatt! Håper alt går bra med deg videre - lykke til :)

<3

15.11.2013 kl.16:02

Blir så forbanna på EF; fy faen de skal få høre. Så fort dette kommer i media så kommer de faen ikke til å være like tøffe i trynet. Stå på, håper du får det bedre i Norge!

19.11.2013 kl.01:50

Hei! Jeg tipset saken din til avisen. Syntes virkelig at dette fortjener å komme ut så resten av Norge får se hvor dritt EF er. Dette kan også gi dem dårlig PR! Har kommentert tidligere her, men ser at du ikke har vært aktiv! Håper du bruker muligheten til å la deg intervjue av avisen! (De ville gjerne ha kontakt med deg!:))

Skriv en ny kommentarHei! Jeg er en 16 år gammel jente fra Ås som er på utveksling i Idaho, USA året 13/14. Her kommer jeg til å skrive litt om oppholdet mitt i Idaho og hvordan jeg har det.Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits